(3)

Livskloge Lisbet

ljudbok


Sig navnet: Lisbet (uden h) Dahl (med h). SĂ„ ved et flertal af vi danskere, at det drejer sig om skuespillerinden og instruktĂžren, der gennem 55 Ă„r har boltret sig pĂ„ landets scener i stort set alle genrer – det klassiske teater, lystspillet, pĂ„ film og i tv. Men allermest kendt er hun som medvirkende i og mangeĂ„rig instruktĂžr af Danmarks stĂžrste revy, Cirkusrevyen pĂ„ Bakken.

I biografien ”Livskloge Lisbet” har journalist Marianne Tofte – gennem samtaler og med hjĂŠlp fra Lisbet Dahls egne gemmer af gamle udklip – fĂ„et et fint indblik i skuespillerindens karriere. Lige fra begyndelsen pĂ„ Aalborg Teater har hun haft evnen til at fĂ„ folk til at grine, og i dag betragtes Lisbet med rette som revyens dronning. Undervejs fortĂŠller hun ogsĂ„ om de utallige koryfĂŠer, hun har mĂždt pĂ„ sin vej, og bramfrit om privatlivet med en stor familie: fem bĂžrn med fem forskellige mĂŠnd, ni bĂžrnebĂžrn og to oldebĂžrn.

Marianne Tofte har i mere end 30 Ă„r arbejdet som journalist, heraf de 25 inden for ugeblade, hvor hun har fulgt kendte og kongelige verden over.