(3)

Livvagten: Claus Hjort Frederiksen

ljudbok och e-bok


Han er blevet kaldt problemknuser, landsforrÊder, grand old man, bulldog, psykologen fra HumlebÊk, livvagten. Han har spillet en nÞglerolle i dansk politik de sidste 25 Är og stÄr i dag anklaget i en af de mest spektakulÊre retssager i Danmarkshistorien.

Forfatter og Christiansborg-journalist Susanne Hegelund fortĂŠller her hele historien om Claus Hjort Frederiksen. Om retssagen, hvad der ligger bag, og hvad sagen har gjort ved ham. Om et liv i politik, fĂžrst som Anders Fogh Rasmussens hĂžjre hĂ„nd, som Lars LĂžkke Rasmussens beskytter, som Venstres partisekretĂŠr og partistrateg, der ved at tegne et midterprojekt bragte Venstre til magten. LĂŠnge stod han i skyggen af andre, som en slags livvagt, men siden beklĂŠdte han flere ministerposter – senest forsvarsministerposten.

Vi kommer tÊt pÄ mennesket Claus Hjort Frederiksen; barndommen pÄ Frederiksberg og hustruen, Christina, som har spillet en kolossal rolle i Hjorts liv, men som i dag sidder dement pÄ et plejehjem. Til familien hÞrer ogsÄ to sÞnner, der stÄr ham meget nÊr, og to hunde, som sÞrger for, at Hjort kommer ud pÄ sine daglige gÄture ved Øresund.

Han fortĂŠller Ă„bent om sit liv og sine stĂŠrke holdninger – til Venstres nuvĂŠrende krise, til dem, der har forladt partiet, og til det nye samarbejde med den gamle ĂŠrkefjende.