(96)

Loch Down Abbey

ljudbok och e-bok


Eksentrinen suku, skotlantilainen kartano ja yksi murha

Beth Cowan-Erskinen esikoisteos Loch Down Abbey on tunnelmallinen suljetun paikan murhamysteeri Skotlannin ylÀmailla

1930-luvulla mystinen kulkutauti leviÀÀ Skotlannin nummiseuduilla. Inverkillenin vanha ja arvokas suku on kuitenkin enemmÀn huolissaan sukukartanonsa Loch Down Abbeyn siisteydestÀ ja palvelusvÀen moitteettomuudesta, kun he ovat lukittautuneet kartanoonsa kulkutaudin ulottumattomiin.

Vaarat eivĂ€t kuitenkaan jÀÀ kartanon seinien ulkopuolelle, kun perheen pÀÀ, Inverkillenin lordi, löytyy kuolleena salamyhkĂ€isten tapahtumien seurauksena. Poliisi julistaa tapauksen onnettomuudeksi, mutta taloudenhoitaja rouva MacBain ei ole asiasta lainkaan yhtĂ€ varma. Muiden keskittyessĂ€ joutenoloon hĂ€n alkaa selvittÀÀ tapahtunutta – omien töidensĂ€ lomassa, tietenkin.

Beth Cowan-Erskinen esikoisromaani Loch Down Abbey on oikea herkkupala Agatha Christien ja Downton Abbeyn ystÀville sekÀ murhamysteeri, joka heittÀÀ lukijan keskelle salaisuuksien vyyhtiÀ Skotlannin ylÀmaan hÀmyisiÀ nummia.

Beth Cowan-Erskine syntyi Yhdysvalloissa, mutta avioliiton kautta hÀn pÀÀtyi osaksi hullunkurista skotlantilaista sukua, jonka sukupuu ulottuu kauemmas historiaan kuin koko Yhdysvaltojen olemassaolo. Cowan-Erskine kirjoitti esikoisromaaninsa Loch Down Abbey koronapandemian eristyksen aikana toiveenaan pÀÀstÀ nÀin pakoon liiallisia suvun kissanristiÀisiÀ. Suunnitelma kuitenkin epÀonnistui, ja nyt koko suku kiistelee siitÀ, kuka nÀyttelee ketÀkin romaanin mahdollisessa filmatisoinnissa. Cowan-Erskine kirjoittaa parhaillaan jatkoa esikoiskirjalleen. Loch Down Abbey ilmestyy suomeksi kesÀkuussa 2023.