Der er stor interesse for drømmetydning, men det er ikke lige meget, hvordan man finder frem til meningen i en drøm. Rigtig drømmetydning søger at forbinde det daglige med drømmen, og omvendt at forbinde drømmen med dagligdagen. En drøm skal forstås i den rette sammenhæng. Det er en bevægelse fra begge sider, dag og nat, indtil det falder i hak med hinanden, og der opstår en forbindelse til det, som drømmen handler om. Efter dagen og drømmebillederne er forbundet, formuleres en visuel metafor, hvor man sætter ord på billederne, så det bliver til sprog.
Metoden er udviklet af drømmeforskeren Montague Ullman. Drømme er et billedsprog, hvor vi udtrykker vore følelser. Følelserne afklares i drømmesituationer, hvor det bliver tydeligt. Drømmene kan bruges til at forstå sig selv dybere og få kontakt med, hvad man føler inderst inde. Om natten drømmer vi følelsen. Vi kan drømme om store bølger, der flyder ind og strømmer op omkring os. Det er overvældende, men det er følelsen, der overvælder os, ikke en bølge. Drømmen er et billede på noget, der er på den måde.
Om forfatteren
Peter Folmer Sørensen er autoriseret psykolog. Han har blandt andet arbejdet med psykiatri og ægteskabsrådgivning. Drømme har indgået i hans praksis med klienter gennem mere end 20 år. Der er påvist effekt af arbejde med egne drømme. Når man spørger drømmeren selv, bliver tolkninger bekræftet, og man står derfor på mere sikker grund.