(0)

Luftens pirater

e-bok


Det er jo sket fĂžr, at Jan er blevet indviklet i spionaffĂŠrer, men i "Luftens pirater" kommer han dog ud for noget af det mest nervepirrende og uhygggelige, han nogen sinde har vĂŠret ude for.

Sammen med nogle af sine venner kommer han i kamp med en farlig spionbande, der for at opnÄ sit mÄl tager alle midler i brug, selv terrorhandlinger i luftrummet over Danmark. Det bliver i bogstavelig forstand en kamp pÄ liv og dÞd, og for at klare skÊrene mÄ Jan ikke blot opbyde alt sit mod og sin dristighed, men ogsÄ endnu en gang bevise sine detektivske evner.

Jan er ikke som drenge er flest - han er nemlig en fortrinlig detektiv, der opklarer alt fra juveltyverier til narkotikasmugling. Sammen med sin ven Erling og schÊferhunden Boy oplever Jan lidt af hvert. Og han mÄ ofte tÊnke hurtigt, hvis han skal komme helskindet hjem igen. Forbrydere er nemlig sjÊldent sÊrligt venlige over for mesterdetektiver...

Serien om Jan er en klassiker inden for bĂžrne- og ungdomslitteratur.

Jan-bĂžgerne er skrevet af Knud Meister (1913-1989) og Carlo Andersen (1905-1970 ).

Knud Meister var uddannet journalist, og i lÞbet af hans mangeÄrige karriere nÄede han at vÊre tilknyttet en lang rÊkke dagblade og redaktioner, bl.a. Ekstrabladet, Berlingske Aftenavis og Time Magazine.

Carlo Andersen var krimiforfatter og udgav i 1940‘erne en rékke velfortalte krimier for voksne.

Sammen formÄede Meister og Andersen at skrive intet mindre end 81 Jan-bÞger i perioden 1942-1964.