(1)

Luominen ja evoluutio : Miten usko ja tiede kohtaavat

e-bok


Ihmisen alkuperÀÀ koskevat kÀsitykset vaikuttavat vÀÀjÀÀmÀttÀ ihmiskuvaan ja nÀkemykseen siitÀ, mitÀ hyvÀ elÀmÀ on. Ovatko ihminen ja maailma Jumalan aikaansaannoksia, vai onko elÀmÀ kehittynyt vÀhitellen ja omalakisesti? Voisiko evoluution ja luomisnÀkemyksen vastakkainasettelu olla tarpeetonta? Kysymykset jakavat mielipiteitÀ voimakkaasti.

Luominen ja evoluutio on mukaansatempaava Àlyllinen tutkimusmatka luomisesta ja evoluutiosta kÀydyn keskustelun maailmaan. Sen kiintopisteenÀ on vÀittely evoluutiosta erityisesti kristinuskon piirissÀ, mutta samalla se kÀsittelee ylipÀÀtÀÀn tieteen ja uskonnollisen uskon suhdetta.

Teoksessa sivutaan useita teologisia, filosofisia ja luonnontieteellisiÀ kysymyksiÀ, kuten syntiinlankeemusta, aurinkokeskisen maailmankuvan muodostumista, nuoren Maan kreationismia, ÀlykÀstÀ suunnittelua ja toisaalta tiedeuskoa ja tiedekritiikkiÀ. Se auttaa lukijaa ymmÀrtÀmÀÀn omastaan poikkeavia ja oudoiltakin vaikuttavia kÀsityksiÀ ja haastaa nÀin muodostamaan omia perusteltuja nÀkökantoja.