(143)

Luonas en ollutkaan

ljudbok och e-bok


Kiehtovasti rakennettu mysteeri!

Miten paljon toisesta ihmisestÀ voi ottaa vastuuta? Miten hyvin lÀheistÀkÀÀn ihmistÀ on mahdollista tuntea?

Kun lÀÀkeainetutkija Riku RÀmesuo katoaa uintiretkellÀ, taustalta alkaa paljastua outoja asioita. Rikun puoliso Jaana pyytÀÀ tapauksen selvittÀmiseen apua tutulta kirjailijalta.

Mutta kysymyksiÀ on paljon. Onko kyseessÀ onnettomuus? Tai sittenkin itse aiheutettu teko? Vai ovatko elÀinaktivistit toteuttaneet viimeinkin uhkauksensa? EntÀ mikÀ rooli on Jaanan ja Rikun pÀivÀkirjoilla? Ja miksi Jaanan muusikkoserkku vaikuttaa tietÀvÀn katoamisesta enemmÀnkin?

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluvaLeena Lehtolainentunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Hilja Ilveskero -dekkarisarjoistaan. HÀn on kirjoittanut myös useita kaunokirjallisia romaaneja sekÀ nuortenkirjoja.

Lehtolainen on syntynyt Vesannolla. KirjailijantyönsÀ lisÀksi hÀn on toiminut muun muassa kirjallisuudentutkijana, kolumnistina ja kriitikkona sekÀ suorittanut filosofian lisensiaatin tutkinnon. HÀnasuu nykyÀÀn lÀnsiuusimaalaisessa DegerbyssÀ.

Lehtolainen julkaisi ensimmÀisen romaaninsa jo 12-vuotiaana; nuorisoromaaniJa ÀkkiÀ onkin toukokuuilmestyi vuonna 1976.

Vuonna 1993 ilmestynytEnsimmÀinen murhanialoitti Lehtolaisen rikosromaanien sarjan, joka elÀmÀnmakuisen sankarittarensa Maria Kallion myötÀ toi miesvetoiseen kotimaiseen dekkarikirjallisuuteen innolla vastaanotetun naisnÀkökulman.

Leena Lehtolaisen teoksia on kÀÀnnetty yli 30 kielelle.


UpplÀsare: Satu Paavola
LĂ€ngd: