(62)

Luopiot

ljudbok och e-bok


RyhmÀ Halme -sarjan toisessa osassa rikoksen jÀljet ulottuvat itÀrajan taakse

TerÀvÀn psykologinen Luopiot jatkaa Pirulaisen aloittamaa rikosromaanisarjaa, jonka sydÀmenÀ on Lounais-Suomen poliisin erikoisyksikkö, RyhmÀ Halme.

Rikoskomisario Halmeen puhelin soi. Soittaja on rikosylikonstaapeli Ann-Mari Forsman hÀnen erikoisryhmÀstÀÀn. Ann-Mari on löytÀnyt mökkinsÀ portailta jÀÀtyneen, verisen ruumiin. Kuolleen taskussa on henkilöllisyystodistus, mutta tiimin lappeenrantalaisvahvistus Sergei Petrov tietÀÀ heti, etteivÀt henkilötiedot ole uhrin. HÀn ei kuitenkaan hiisku siitÀ sanaakaan muille, ja siihen hÀnellÀ on syynsÀ.

Ann-Mari jÀÀvÀtÀÀn tapauksen tutkinnasta. Sergei hÀipyy omin luvin seuraamaan murhan jÀlkiÀ VenÀjÀlle. Kun kaksi on poissa pelistÀ, Halmeen tiimi nilkuttaa, ja uuden kihlakunnansyyttÀjÀn haukankatseelta mikÀÀn epÀkohta ei jÀÀ huomaamatta.

Luopiot jatkaa Pirulaisen aloittamaa rikosromaanisarjaa, jonka ytimenÀ on Lounais-Suomen poliisin erikoistiimi RyhmÀ Halme. Tomas Gads kuvaa terÀvÀllÀ psykologisella silmÀllÀ niin rikostapauksia tutkivan poliisiryhmÀn keskinÀisiÀ jÀnnitteitÀ kuin rikoksen poluille pÀÀtyneiden mielenmaisemaa.

Kaisa Nummela (s. 1979, kirjailijakuvissa vaaleahiuksinen) asuu Iisalmessa ja Satu Roos (s. 1958) MikkelissÀ. He ovat taustaltaan sosiaalipsykologeja, ja kummallakin on takanaan työvuosia teollisuuden alalta. Nykyisin Nummela toimii psykologina, ja Roos, joka on alun perin biokemisti, työskentelee työyhteisöasiantuntijana.

YhdessÀ Nummela ja Roos ovat Tomas Gads. Hymytyttö on Gadsin kolmas teos, ja se jatkaa RyhmÀ Halme -sarjaa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Pirulainen ja Luopiot. Sarjan ensimmÀinen osa oli Savonia-palkintoehdokkaana vuonna 2019.


UpplÀsare: Jani Karvinen
LĂ€ngd: