(0)

Lydia

e-bok


Hvad hvis Prinsesse Diana ikke var dÞd i 1997? Hvad hvis tragedien i den parisiske Alma-tunnel ikke havde fundet sted? Hvor ville hun vÊre, og hvad ville hun lave? Monica Ali giver sit bud pÄ, hvordan verdens mest berÞmte kvindes liv havde set ud.

Lydia er en kvinde i slutningen af 40’erne, som bor i den lille by Kensington i USA. Hun lever et stille og begivenhedslĂžst aleneliv og arbejder pĂ„ et dyreinternat for herrelĂžse hunde. Hun har en kĂŠreste og isĂŠr tre rigtig gode veninder, men ingen af disse fĂ„r lov til at komme tĂŠt pĂ„ hende. Hun bĂŠrer nemlig pĂ„ en hemmelighed: Hun er prinsesse Diana, og hun har iscenesat sin egen dĂžd og gennemfĂžrt transformationen til mrs Nobody, som det er lykkedes hende at vĂŠre i 10-12 Ă„r.

Valget var svÊrt, men da presset fra kongefamilien, pressen, mandens elskerinde og hendes egen psykiske ustabilitet blev for stort, valgte Lydia at forsvinde og tage en ny identitet ved en fingeret drukneulykkke i Sydamerika. Hun fik hjÊlp af privatsekretÊren Lawrence, hvis version af historien fortÊlles i 1998. I brevform fÄr vi detaljerne om, hvorledes Diana/Lydia blev bragt i sikkerhed i Brasilien, gennemgik omfattende kosmetiske operationer og Êndring af alt det, der kunne afslÞre hende: fx stemme, kropsholdning og Þjenfarve.

SÄ fÄr Kensington besÞg af en kendt fotograf: John Grabowski har fulgt det engelske kongehus gennem en ÄrrÊkke og har leveret utallige gode skud til pressen. Hans foretrukne motiv indtil 1997 var prinsessen, hvis kropsholdning, ansigtsudtryk og Þjne han kan udenad. Og ja, sÄ sker det, der ikke mÄ ske: Lydia er ikke lÊngere i sikkerhed.