(0)

Lydias verden

e-bok


"Det er Lydia der lÄser op.

Og hun vil gÞre det alene. Helt uden sin mors hÄnd oven pÄ sin egen. Det er ikke altid Laila gider vente pÄ at Lydia fÄr lÄst op. Det tager nemlig sin tid.

Men i dag gider Laila.

Hun er lidt pjattet, og hun lugter af Þl. De mÄ have drukket en slutter. SÄdan kalder de det, nÄr de drikker en Þl efter arbejdstid, inden de gÄr hjem."

Lydia bor i et lejlighedskomplekst sammen med sin mor og far. Hun er opkaldt efter en servitrice, der bor i lejligheden over hende. Overboen er smuk og sÞd og gÄr pÄ hÞje hÊle hele dagen, selvom det gÞr ondt. Lydias liv er helt anderledes. Hun gÄr bare i bÞrnehave, og hun har ingen hÞje hÊle. Lydia fortÊller om sin hverdag og de spÊndende og mÊrkelige mennesker, hun mÞder. Bogen er fyldt med bÄde sjove historier og alvorlige tanker.

"Lydias verden" udkom fĂžrste gang i 1982 og henvender sig til bĂžrn fra 6 Ă„r.

Wivi Juul Leth (1941-2020) var en dansk forfatter, der skrev en lang rĂŠkke prisbelĂžnnede bĂžrnebĂžger. Hendes mest berĂžmte bĂžger er "Flugten fra den Fjerne By", "Tommelise og engledrengen" og "Engle grĂŠder ikke", som hun modtog Kulturministeriets BĂžrnebogspris for i 1998.