(0)

Lyhyet hetket

ljudbok och e-bok


SÀÀtyrajat ylittÀvÀÀ ystÀvyyttÀ 1800-luvun Suomessa.

Nuori Elin Schauman aloittaa vastahakoisesti uuden elÀmÀn Porvoossa, kun hÀnen isÀnsÀ nimitetÀÀn kaupungin piispaksi. Eloisaan kulttuurikaupunkiin kotiutumisessa auttavat kunnianarvoisan naapurin, runoilija Runebergin pojat sekÀ erityisesti yllÀttÀvÀ ystÀvyys kauppiaan tyttÀren Johanna Wickholmin kanssa.

ElÀmÀ kuljettaa EliniÀ ja Johannaa eri suuntiin. Rakkaus vie intohimoisen Elinin pois Suomesta, halki VenÀjÀn keisarikunnan Ukrainaan ja Puolaan. Koti-ikÀvÀ rakkaaseen kotimaahan ja Porvooseen kaihertaa Elinin mieltÀ, kun hÀn etsii rooliaan upseerinrouvana ja ÀitinÀ. Voimakastahtoinen Johanna raivaa tiensÀ itsenÀiseksi kauppiaaksi, rakkaudenkaipuunsa haudaten. KestÀÀkö naisten vÀlinen ystÀvyys lÀpi vuosien ja vÀlimatkojen silloinkin, kun elÀmÀ kÀÀntyy pÀÀlaelleen?

Koskettava historiallinen romaani pohjautuu todellisen Elin Schaumanin, Eugen Schaumanin Àidin, elÀmÀÀn ja luo elÀvÀn kuvan 1800-luvun Suomen suuriruhtinaskunnasta VenÀjÀn vallan alla.

Elisabet Aho on palkittu suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti aikuisille suunnatuista historiallisista romaaneista sekÀ lastenkirjoista. Aho on palkittu SysmÀn kirjakylÀpalkinnolla ja Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnolla.


UpplÀsare: Eija Ahvo

LĂ€ngd: