(0)

Lykkebarn med far

e-bok


Konstantin Boggosch bliver fþdt ved Anden Verdenskrigs afslutning. Han er et ”lykkebarn”, som redder moderen fra de russiske officerers overgreb, da hun som hþjgravid sétter sig op mod deres hérgen i efterkrigstidens Tyskland. Men familien Boggosch har en lang slagskygge, faren er dþmt nazistisk krigsforbryder, og det kainsmérke hénger ved familienavnet.

Christoph Hein formĂ„r i Ă©n lang bevĂŠgelse at beskrive tres Ă„r af det moderne Tysklands historie. ”Lykkebarn med far” er en mands historie, men samtidig et delt lands skĂŠbne. Den totalitarisme, der blev lagt i graven ved krigens afslutning, genopstĂ„r fĂ„ Ă„r senere som DDR. Hein beskriver som ingen anden, hvad det vil sige at vĂŠre overgivet til den Østtyske statsrĂŠsons luner, at kĂŠmpe konstant for en frigĂžrelse, som mĂ„ske kun kan ende med en erkendelse af, at sted og arv ikke kan omgĂ„s. Selv da Konstantin skifter efternavn og flygter til Marseille for at blive fremmedlegionĂŠr, ja, sĂ„ fĂžlger faderens skygge efter.

Christoph Heins forfatterskab er blevet belÞnnet med talrige priser. Han betragtes sammen med Christa Wolf og Stefan Heym som en af Østtysklands vigtigste forfattere, ikke mindst efter landets oplÞsning i 1989.