(0)

Lykkens hjul: En mosaik

e-bok


"Hvad er lykke?

Er spÞrgsmÄlet trivielt? Giv sÄ svaret: Hvad er lykke!

LĂŠseren har megen eftertanken nĂždig, thi begrebet lykke er endnu ikke defineret. Uvisnelig hĂŠder, herunder Nobelprisen, venter det geni, som kan give formlen. Den har vĂŠret sĂžgt, sĂ„ lĂŠnge mennesket har sĂžgt – lykken.

Schmidt von LĂŒbeck sagde: Lykken er, hvor du ikke er. Og det er et postulat i lige hĂžj grad som psykologen Hegelers pĂ„stand om, at man selv mĂ„ sĂžrge for sin lykke."

Christian Bernhardsens essay gÄr helt tÊt pÄ det uendelige spÞrgsmÄl om, hvad lykke er. Gennem citater fra digtere, psykologer og andre, man umiddelbart skulle tro var kvalificerede til at besvare det ubesvarlige spÞrgsmÄl, kredser han om noget, der er relevant for alle dem, der ikke fÞler sig lykkelige: Hvad er lykke?

Christian Bernhardsen blev fÞdt i Norge i 1923 og flyttede til Danmark i en ung alder. Han arbejdede i en ÄrrÊkke som journalist pÄ Information, fÞr han sprang ud som forfatter. Han stÄr bag en lang rÊkke romaner og er sÊrligt populÊr som forfatter til historiske romaner for bÞrn og unge.