(254)

Lyntyven

ljudbok och e-bok


TolvĂ„rige Percy Jackson er pĂ„ vej til at blive smidt ud af endnu en skole – der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklĂŠrer. PrĂŠcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke fĂžrste gang, at besynderlige ting sker omkring ham.

Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her mĂžder han til sin forblĂžffelse vĂŠsner, der kun burde optrĂŠde i bĂžger om grĂŠsk mytologi, og i de hĂžjere luftlag er de gamle guder endog sĂŠrdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz’ lyn er nemlig blevet stjĂ„let, og Percy er den hovedmistĂŠnkte.

Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sÊtter han af sted tvÊrs over USA i jagten pÄ tordenkilen. Men mange har interesse i at stoppe ham, og farer lurer de mest uventede steder. Oven i det har Oraklet advaret ham om forrÊderi fra allernÊrmeste hold 
 fra hans far, der har forladt ham, fra en af hans venner, eller 
?

Gale guder, sjove satyrer og en helt, der holder helt frem til sidste side.

Percy Jackson & Lyntyven er fĂžrste bind i serien om Percy Jackson og olymperne.

Rick Riordan har vundet adskillige priser for sine krimier til det voksne publikum. Percy Jackson er hans fĂžrste bĂžrnebog.

Rick Riordan bor i Texas med sin kone og to sĂžnner.


UpplÀsare: Emil RÞrbye
LĂ€ngd: