(0)

Lys & skygge - Bind 1

ljudbok och e-bok


"Lys & skygge" er den store medrivende saga om den tyske emigrantfamilie Kroner, der bliver til The Crown Family i Ă„rhundredeskiftets Chicago.

Joe Crown nÄede at vÊre med i den store borgerkrig mellem Nord- og Sydamerika, og han har siden arbejdet sig op til positionen som velstÄende bryggeriejer. Men hans sÞn, Joe Jr., har rebelske og socialistiske ideer, der gÄr stik imod faderens interesser.

Fra Berlin emigrerer Joe Crowns dynamiske nevÞ, Paul, der hurtigt gÞr karriere pÄ onklens bryggeri. Men han mÞder ogsÄ sit livs vidunderlige, stormende kÊrlighed til Julie Vanderhoff fra det fornemme Vanderhoff-dynasti, der er svorne fjender af opkomlingen Joe Crown - og denne kÊrlighed falder ikke i god jord hos nogen af familierne.

Dette er bind 1 af i alt 3 bind i serien "Lys & skygge".

\"Lys & Skygge\" er den episke og medrivende saga om den tyske emigrantfamilie Kroner, der drager til USA og efter hÄrdt slid skaber sig et familiedynasti baseret pÄ en bryggerivirksomhed.

John Jakes (f. 1932) er en amerikansk forfatter, der igennem 1950’erne fik udgivet et utal af smĂ„ historier for forskellige magasiner. Han forsĂžgte sig i adskillige genrer, heriblandt western, fantasy og science fiction, men i lĂžbet af sin forfatterkarriere gjorde han sig sĂŠrligt bemĂŠrket ved sin evne til at skrive historiske romaner, og isĂŠr amerikansk historie fangede hans opmĂŠrksomhed. Dette gav blandt andet udslag i romanerne "North and South" (1982) og "American Dreams" (1998), der begge er udgivet pĂ„ dansk. Flere af Jakes vĂŠrker er desuden blevet lavet til film og tv-serier.