(18)

Maailman hauskin ja liian suuri suu

ljudbok och e-bok


SehÀn oli vain vitsi! Vai oliko sittenkÀÀn?

Maailman hauskin (2021) tutustutti lukijat nuoreen tubettajaan Vilhoon, joka pÀÀsi kilpailijaksi huippusuosittuun viihdeohjelmaan. Taustatukena hÀnellÀ on paras kaveri Kuutti, joka on hyvÀ keksimÀÀn vitsejÀ mutta haluton esiintymÀÀn.

Nyt Vilhoa pyydetÀÀn mukaan Vitsivitsin uudelle tuotantokaudelle! Paljon on tuttua ennestÀÀn, mutta vastassa on yllÀttÀviÀ ongelmia.

Kaikki eivÀt tykkÀÀ hÀnen vitseistÀÀn, ja jotkut jopa loukkaantuvat niistÀ. Kun lopulta oma isÀ suuttuu Vilhon sketsihahmosta, on aika katsoa peiliin.

Helppolukuinen, runsaasti kuvitettu varhaisnuorten romaani tuo esiin tÀrkeÀn aiheen: missÀ menevÀt huumorin rajat.

Bonuksena selityksiÀ televisioviihteen termeistÀ. Mukana myös runsaasti Vilhon pÀhkÀhulluja vitsejÀ, joille ei voi olla nauramatta!

Mike Pohjola (s. 1978) on kirjoittanut vitsejÀ Putoukseen ja Fingerporiin sekÀ lisÀksi kirjoja, pelejÀ, elokuvia, televisiokÀsikirjoituksia ja nÀytelmiÀ. HÀnellÀ on kotonaan kanoja, koiria, lapsia ja pupuja. Pohjolaa kiinnostavat erityisesti roolipelit, seinÀkiipeily, lumilinnat ja viikingit.

Tuisku Hiltunen (s. 1995) on lahjakas kuvittaja ja sarjakuvapiirtÀjÀ. HÀn on suorittanut Walesissa BA-tutkinnon ja opiskelee taiteen maisteriksi Aalto-yliopistossa. Hiltunen harrastaa mm. piirtÀmistÀ, ruuanlaittoa ja elokuvien ylianalysointia.


UpplÀsare: Eero Ritala
LĂ€ngd: