(82)

Maailman pahimmat roistot

ljudbok och e-bok


Lain tarkka noudattaminen voi olla vaikeaa, jos on nÀlkÀinen, epÀtoivoinen ja uhattuna. Jotkut taas valitsevat lainsuojattoman elÀmÀn tietoisesti. SitÀ varten pitÀÀ ensinnÀkin olla viehÀtysvoimaa, kuten huijari Robert V. MillerillÀ eli kreivi Victor Lustigilla. Toiseksi on oltava röyhkeÀ, kuten entinen laskuvarjosotilas Albert Spaggiari, joka ryösti yli 50 miljoonaa frangia Ranskan varmimmasta pankista. LisÀksi on vielÀ oltava peloton kuin merirosvo Mustaparta, joka piti pilkkanaan Britannian laivastoa.

Joskus koko yhteisö perustuu rikoksiin, kuten orjuudesta elÀneet barbareskikaupungit 1600- ja 1700-luvulla Pohjois-Afrikassa. Rikollisuus voi periytyÀ sukupolvilta toisille, kuten Kiinan triadeilla, joiden salainen jÀrjestö on toiminut 1300-luvulta lÀhtien, ja Italian mafialla, joka menestyksekkÀÀsti levittyi 1800-luvulla Yhdysvaltain suurkaupunkeihin.

TÀmÀ kirja kertoo pahimmista roistoista, joita historia on oppinut tuntemaan.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.