(20)

Maan alaiset

ljudbok och e-bok


Huikea seikkailu maanalaisten salaisuuksien parissa

Kuten vanha linnoituskin, Viaporin alkuperÀiset asukkaat olivat lÀsnÀ kaikkialla. Mutta siinÀ, missÀ toinen oli nÀhtÀvyys, ei toista nÀkynyt laisinkaan.

Voiko painajainen muuttua todeksi? Suomenlinnassa asuva Metuli-niminen tyttö herÀÀ vuoteestaan kummalliseksi otukseksi muuttuneena eikÀ hÀnen oma perheensÀkÀÀn tunnista hÀntÀ. VÀhÀ vÀhÀltÀ Metulille alkaa selvitÀ minkÀlaisten vaihtokauppojen uhriksi hÀn on joutunut ja keitÀ ovat saaren maanalaiset asukkaat. Eikö edes paras ystÀvÀ tunne oikeaa Metulia oudon kuoren alta?Koskettavassa ja jÀnnittÀvÀssÀ seikkailussa Metuli joutuu silmÀkkÀin linnakesaaren monivaiheisen menneisyyden - ja sitÀ kautta itsensÀ kanssa. Kirja herÀttÀÀ kiehtovan kysymyksen siitÀ, keitÀ me pohjimmiltaan olemme.

Sanna Isto on BerliinissÀ asuva suomalainen kirjailija, jonka aurinkoiset lastenromaanit on otettu ilolla vastaan. Tinka ja Taika (2011) sai Arvid Lydecken -palkinnon ja Tinka ja Taika - Noidanruohon salaisuus (2013) oli Lasten LukuVarkaus -ehdokkaana. Isto on itse asunut Suomenlinnassa ja tuntee Maan alaisten saaren hyvin.

Sami SaramÀen mustavalkoinen kuvitus on osuva sukellus Suomenlinnan miljööseen, niin maan pÀÀlle kuin allekin.


UpplÀsare: Kati Tammensola
LĂ€ngd: