(0)

Magt og indflydelse. Regering, folketing, kommune

e-bok


"Hvis man nÞjedes med at lÊse Grundloven, skulle man tro at dronningen havde temmelig meget at skulle have sagt. Hun kan udnÊvne hvem hun vil til minister. Hun skal skrive under pÄ alle love, for at de kan blive gyldige. Og hun kan ikke drages til ansvar for hvad hun foretager sig. I praksis mÄ disse ting dog betragtes som formaliteter. Der er ganske snÊvre grÊnser for hvad den danske dronning kan tillade sig at gÞre. Der er kun ét tidspunkt, hvor dronningen virkelig har en rolle at spille. Det er efter et valg til Folketinget."

Det danske politiske og juridiske system er ikke altid til at gennemskue. Sven Skovmands bog forklarer, hvordan disse vigtige samfundsinstitutioner er skruet sammen, og fortÊller samtidig om forskellen pÄ de danske systemer og for eksempel de amerikanske. Bogen giver en overskuelig og interessant indsigt i dette meget vigtige emne.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1975.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.