(0)

Magt og modmagt : i den globale tidsalder

e-bok


En avistegning i en national debat skaber international opstand og fÞrer til krav om offentlig retsforfÞlgelse og boykot mod private virksomheder. Indenrigspolitiske markeringer og diplomatisk skyggeboksning smelter sammen med Þkonomiske interesser og etniske og religiÞse fÞlelser i et tÄget magtspil af global indenrigspolitik.

Globaliseringen oplĂžser centrale modsĂŠtninger mellem det nationale og det internationale og mellem det offentlige og det private. De fundamentale spilleregler i det moderne samfund er til genforhandling.

I Magt og modmagt i den globale tidsalder analyserer Ulrich Beck de politiske og Þkonomiske konsekvenser af globaliseringen. I denne opfÞlger til hovedvÊrket, Risikosamfundet (da. 1997), undersÞger Beck fÞrst magtforholdene den globaliserede verden. Derefter opridser han det kosmopolitiske perspektiv, der er nÞdvendigt for at kunne hÄndtere disse nye magtforhold. Afslutningsvis afprÞves dette perspektiv gennem konkrete historiske eksempler.

Det er Becks pointe, at globaliseringen ikke er en fastlagt skÊbne, der bestemmer vores fremtid. Den kan formes og pÄvirkes, hvis vi har viljen og formÄr at gribe det rigtigt an.