(19)

Magteliten: Hvordan 423 danskere styrer landet

ljudbok och e-bok


Der findes en magtelite i Danmark. Denne bog fortÊller, hvem den bestÄr af, og hvem det dermed er, der styrer Danmark.

De 423 mest magtfulde danskere trĂŠffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. Til sammen danner de et lukket netvĂŠrk i toppen af det danske samfund.

Sociologerne Christoph Houman Ellersgaard og Anton Grau Larsen har brugt fire Är pÄ at kortlÊgge mere end tusind bestyrelser, fonde, udvalg, vl-grupper og andre steder, hvor magtfulde mennesker mÞdes, og de kan nu sÊtte navn og ansigt pÄ en inderkreds af erhvervsdirektÞrer, fagforeningsbosser, toppolitikere og universitetsfolk m.fl., som kender hinanden pÄ kryds og tvÊrs og ved fÊlles hjÊlp sÊtter kursen for alle os andre.

Denne bog er en fascinerende rejse ind i magtens inderste cirkler, og den afliver myten om, at vi lever i et egalitĂŠrt samfund, hvor den brede befolkning bestemmer det meste.

LÊs ogsÄ, hvorfor JÞrgen Mads Clausen, Bente Sorgenfrey og Dronning Margrethe er med i inderkredsen, mens folk som Lars Larsen, Asger Aamund, Dennis Kristensen og Pia KjÊrsgaard er ude i kulden.

Om forfatterne:

Anton Grau Larsen (f. 1983) og Christoph Ellersgaard (f.1981) er begge sociologer og ph.d. ved KĂžbenhavns Universitet. De har tidligere udgivet en rĂŠkke videnskabelige artikler om danske topdirektĂžrer og arbejdet medudvikling af videnskabelige metoder.

Markus Bernsen (f. 1980) er journalist pÄ Weekendavisen, hvor han skriver om videnskab og samfund. BA i filosofi fra Syddansk Universitet og uddannet journalist fra Danmarks Medie- og JournalisthÞjskole og Hong Kong University.


UpplÀsare: Peter Carstens
LĂ€ngd: