(0)

Maigret i Hotel Majestic

e-bok


I perioden mellem 1930 og 1972 skrev den belgiske forfatter Georges Simenon ikke fĂŠrre end 75 romaner om den piberygende parisiske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret. En forrygende serie, som Forlaget Rosenkilde & Bahnhof nu genudgiver i moderniserede udgaver. Her foreligger bind 18, som rummer romanen Maigret i hotel Majestic (1942).

Maigret kaldes til det fornemme Hotel Majestic i Paris for at undersĂžge et mord. Hustruen til en velhavende amerikansk forretningsmand er blevet kvalt, men til Maigrets overraskelse konstaterer han, at den myrdede kvinde ankom til sit fatale mĂžde med morderen bevĂŠbnet med en pistol.

Han opdager ogsÄ, at den drÊbtes mand har en affÊre med sin sÞns guvernante, og at faderskabet til sÞnnen er tvivlsomt. Maigrets undersÞgelser bringer ham fra de endelÞse korridorer pÄ Hotel Majestic ud pÄ landet i Bois de Boulogne og til det solbeskinnede Cannes. Der stÞder han pÄ en verden af prostitution, narkotikamisbrug og pengeafpresning.

Romanen blev filmatiseret pÄ fransk i 1945 som "Majestic Hotel Cellars". Den er senere genindspillet til tv ved to lejligheder, senest i 1993.

Fransk kriminalserie om den piberygende kriminalkommissÊr Jules Maigret, der har viet sit liv til at opklare forbrydelser. Serien bestÄr af 75 romaner og 28 noveller oprindeligt udgivet mellem 1930 og 1972.

Georges Simenon (1903-1989), belgisk forfatter. Kendt for sin enestÄende produktivitet, der medfÞrte nÊsten 200 romaner og mere end 150 noveller.

Serien om den franske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret stĂ„r imidlertid i dag som hans betydeligste vĂŠrk – kendt og elsket verden over for bĂžgernes sĂŠrlige atmosfĂŠre blandet med kommissĂŠr Maigrets unikke greb om opklaringsarbejdet.