(0)

Maigret i Liberty Bar

e-bok


I perioden mellem 1930 og 1972 skrev den belgiske forfatter Georges Simenon ikke fĂŠrre end 75 romaner om den piberygende parisiske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret. En forrygende serie, som Rosenkilde & Bahnhof nu genudgiver i moderniserede udgaver. Her foreligger bind 14, som rummer romanen Maigret i Liberty Bar (1932).

Maigret i Liberty Bar

PolitikommissÊr Maigret bliver sendt til den franske Riviera for at opklare mordet pÄ William Brown. Det bliver opdaget pÄ mÊrkelig vis. Brown boede sammen med en kvinde og hendes mor. Disse to kvinder tager en dag Browns bil og kÞrer af sted fra den forfaldne rivieravilla medbringende tre kufferter. Da ingen af dem kan kÞre bilen, kommer de ikke langt, de forlader den og slÊber de tre kufferter videre til fods, smider den ene pÄ vejen, og da politiet finder dem mistÊnkelige og beder om at se kufferternes indhold, er de fulde af vÊrdipapirer. Man undersÞger huset og finder et sted i haven, hvor der har vÊret gravet for nylig, og her findes liget af William Brown. Kvinderne har en forklaring, og Maigret er ikke uvillig til at lytte til dem.

Georges Simenon (1903-1989), belgisk forfatter.

Kendt for sin enestĂ„ende produktivitet, der medfĂžrte nĂŠsten 200 romaner og mere end 150 noveller. Serien om den franske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret, stĂ„r imidlertid i dag som hans betydeligste vĂŠrk – kendt og elsket verden over for bĂžgernes sĂŠrlige atmosfĂŠre blandet med kommissĂŠr Maigrets unikke greb om opklaringsarbejdet.

Fransk kriminalserie om den piberygende kriminalkommissÊr Jules Maigret, der har viet sit liv til at opklare forbrydelser. Serien bestÄr af 75 romaner og 28 noveller oprindeligt udgivet mellem 1930 og 1972.

Georges Simenon (1903-1989), belgisk forfatter. Kendt for sin enestÄende produktivitet, der medfÞrte nÊsten 200 romaner og mere end 150 noveller.

Serien om den franske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret stĂ„r imidlertid i dag som hans betydeligste vĂŠrk – kendt og elsket verden over for bĂžgernes sĂŠrlige atmosfĂŠre blandet med kommissĂŠr Maigrets unikke greb om opklaringsarbejdet.