(0)

Majaften

e-bok


Verden er ikke altid god og retfÊrdig. Sommetider kan den vÊre sÄ ondt et sted, at den kan knÊkke et menneske. Det er tilfÊldet for mange af hovedpersonerne i Christian Skovs novellesamling "Majaften". Novellerne udspiller sig i SÞnderjylland under og efter Anden Verdenskrig, og hvor nogle oplever krigen helt tÊt pÄ, ligger den for andre som noget fjernt enten i tid eller rum. Alle har dog deres at kÊmpe med, og de fÊrreste slipper billigt.

"Titlen ’Majaften’ er blĂžd og lys. Men de ti noveller, der her er samlet, er meget langt fra blĂžde og lyse. Det er ti mesterstykker i skildringen af dĂždens tilstedevĂŠrelse i den menneskelige bevidsthed, mestervĂŠrker, der skĂ„nselslĂžst afdĂŠkker sindets dĂŠmoniske afkroge ...

De Skov’ske personer er midt i fornedrelsen eller midt i katastrofen, men samtidig har de bĂ„de passeret den og er pĂ„ vej mod den. Det er en mester, der fortĂŠller.

Disse noveller er som resten af Skovs ikke sérligt omfangsrige, men ubéndigt érlige forfatterskab, umulige at komme udenom." – Johs. Nþrregaard Frandsen, Fyens Stiftstidende

Christian Skov (f. 1922) voksede op pÄ Þen Als i SÞnderjylland. Efter konfirmationen fik han plads pÄ sin onkels gÄrd, men han stak af og blev uddannet lÊrer og har siden 1968 ernÊret sig som fuldtidsforfatter. Christian Skov har modtaget mange hÊderspriser, heriblandt Kritikerprisen, og har vÊret nomineret til Nordisk RÄds Litteraturpris.