(0)

Majurin holhokit

e-bok


Majuri Bobkovilla on hyvĂ€ sydĂ€n – ehkĂ€ liiankin hyvĂ€. HĂ€n eroaa armeijan palveluksesta ja ottaa holhokikseen katulapsen. HĂ€nelle valinta ei ollut vaikea, sillĂ€ viattoman lapsen tarpeet ovat hĂ€nen omiaan tĂ€rkeĂ€mpiĂ€. Mutta kun hĂ€n on yhden lapsen adoptoinut, tajuaa hĂ€n, miten moni muukin lapsi hĂ€nen apuansa tarvitsee.

KolmekymmentÀ hylÀttyÀ lasta adoptoituaan majuri Bobkovin on kerjÀttÀvÀ, jotta hÀn saa lapsille ruokaa ja vaatteet ylleen. ApukÀsiÀ hÀnellÀ on vain yhden parin verran, ja tÀmÀkin nuori nainen on pÀÀtynyt hÀnen elÀmÀÀnsÀ traagisen rakkauden kautta.

Realismiin pohjaava tarina hyvÀsydÀmisestÀ armeijan miehestÀ ei synkistele alusta loppuun. Vasili Nemirovitsh-Dantshenko kuvaa oivasti sitÀ, miten synkissÀkin olosuhteissa voi uskon ihmisellÀ olla aina toivoa paremmasta.

Vasili Nemirovitsh-Dantshenko (1849-1934) oli venÀlÀinen kirjailija. HÀn osallistui Turkin sotaan 1870-luvulla, ja kirjoitti sen keskeltÀ lehtitekstejÀ. HÀnen sotakokemuksiaan pidetÀÀn suurena vaikutteena hÀnen romaaneissaan.