(3)

Maleren fra Shanghai

ljudbok och e-bok


Den utrolige og sande historie om Pan Yuliang, der som barn bliver solgt til et bordel, men som voksen bliver berĂžmt kunstner. Som 14-Ă„rig bliver Yuliang solgt til et bordel, hvor hun kan se frem til et trĂžsteslĂžst liv som "glĂŠdespige". To Ă„r senere forelsker en ung embedsmand sig i hende og kĂžber hende fri. Som hans konkubine begynder Yuliang et nyt liv i 1920‘ernes Shanghai, og langsomt fĂ„r hun og andre Ăžjnene op for hendes talent som kunstner. Men Kina er under forandring, og Yuliang bliver i sidste ende tvunget til at vĂŠlge mellem sin kunst og sin kĂŠrlighed.

"Det er helt overvÊldende at gÄ ombord i denne lÊkkerbisken af en roman. Den er magelÞst godt skrevet, og beretningerne er barske og poetiske pÄ samme tid. Man fÄr indsigt i et sÄrbart pigesind der alt for hurtigt stifter bekendtskab med bagsiden af medaljen som her er Kinas bedrageriske underverden af sex og vold. Samtidig fÄr man belyst mange sider af den kinesiske kultur og politik og gamle forstokkede traditioner og fordomme. Det er pÄ én gang tragisk og befriende at opleve Yuliangs kamp for at blive respekteret pÄ lige fod med de mandlige kunstnere, og de personlige ofre det krÊver.

Jeg synes klart man skal unde sig selv at lĂŠse bogen. Den vil nemlig opnĂ„ bestseller- og nyklassikerstatus pĂ„ hĂžjde med ‘Mit liv som geisha‘ og ‘Vilde svaner. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, for en debutant er romanen nemlig usĂŠdvanlig velanmeldt og allerede solgt til udgivelse i flere end 17 lande." - Litteratursiden

Jennifer Cody Epstein er en prisbelĂžnnet, amerikansk forfatter bosiddende i Brooklyn, New York.