(0)

Man skal jo leve I

ljudbok och e-bok


Romanen beskriver livet i en kĂžbenhavnsk fattigkaserne i 1930'erne i Borgergade. Forfatter Harald Herdal, der er kendt som proletarforfatter, leverer her en litterĂŠrt forarbejdet undersĂžgelse af dansk arbejderkultur under industrialiseringen.

Harald Herdal, fĂždt 1900-1978, var dansk forfatter, men havde som ung autodidakt proletardigter svĂŠrt ved at gĂžre sig gĂŠldende i det borgerlige kulturliv og blev fĂžrst rigtig kendt som prosaforfatter. Med hovedmotiver som fattigdom, det glĂŠdeslĂžse slid og arbejdslĂžsheden med de psykisk nedbrydende virkninger beskriver han i sine romaner de fattigstes kĂ„r og dagligdagens trĂžsteslĂžshed – gennemsyret af en oprigtig vrede og frustration over det bestĂ„ende samfund.

‘Harald Herdals ‘Man skal jo leve’ er den fĂžrste danske roman af virkelig format, der benytter en helt moderne, nutidigsnĂždvendig fortĂŠlleteknik. Det hĂŠnger sammen med, at bĂ„de stoffet og synspunktet stĂ„r i centrum af de sociale problemer i Ăžjeblikket. Herdal er en fremragende digter.’ Ebbe NeergĂ„rd.

‘Der stĂ„r en dĂždens og undergangens tone fra bogens sider, og der er intet af arbejderklassens solidaritet, intet af de arbejdslĂžses forbitrelse og had, kun resignation og hĂ„blĂžshed.’ Hans Kirk.


UpplÀsare: Kaj V. Andersen
LĂ€ngd: