(0)

Manden der opdagede, at Jorden er flad

ljudbok


William er gymnasielÊrer i fysik med femogtyveÄrs jubilÊet lige om hjÞrnet, en kone ved skattevÊsenet og en tyveÄrig datter, der har ladet sig sterilisere for ikke at ligge planeten til last.

I tider, hvor man skal passe pÄ med ikke at stÞde andre mennesker, lever William i nogenlunde sikkerhed med sine naturvidenskabelige fag, og han har for lÊngst sluttet fred med, at hans ph.d. om kaosteori blev forkastet.

Livet flyder stille og roligt, indtil han en aften downloader en video fra Hubble-teleskopet, som tilsyneladende viser, at Jorden er flad.

FĂžrst betragter William det som en spĂžg eller en animationsfilm. Men da han kommer til at vise videoen for en klasse og samtidig bliver kontaktet af en gruppe estiske "flat earthers", er han pludselig udfordret. Gymnasiets ledelse, forĂŠldre og kolleger opfordrer William til offentligt at afsvĂŠrge sin falske tro, men han tĂžver.

Til sidst indser William, at folk omkring ham er ligeglade med, om jorden er flad eller rund, de frygter simpelthen forandringer af enhver art.

Episoder fra Nicolaus Kopernikus’ liv fortĂŠlles parallelt med Williams historie og viser, at videnskaben aldrig har vĂŠret uafhĂŠngig af den omgivende kultur. MĂ„ske bestĂ„r forskellen mellem genialitet og galskab i, om man modarbejder tidsĂ„nden - eller fĂžlger den.