(0)

Mangeord. Ledere fra Information 1965-1985

e-bok


"Talen for damerne

Hvis man er mand – som den, der skriver disse linjer – forekommer rĂždstrĂžmperne at vĂŠre de eneste af de mange oprĂžrske bevĂŠgelser fra 1968, der dog har udrettet noget. Arbejdernes strejkebevĂŠgelse er nu pĂ„ et nulpunkt. JĂŠvnfĂžr blot tillidsmanden fra Sabroe i Århus, som i fjernsynet pĂ„ den store demonstrationsdag i tirsdags forklarede, "at vi i solidaritet med vores arbejdsplads ikke mente at kunne strejke, selv om vi bakker de arbejdslĂžses protester mod Hartling-regeringen hundrede procent op."

I sine Ă„r som chefredaktĂžr pĂ„ Information nĂ„ede Ejvind "Mangeord" Larsen at udbrede sig om alt fra religion til landbrugsbeskatning, fra kvindefrigĂžrelse og ungdomsoprĂžr til hĂžjredrejning og narcissisme. Denne samling af ledere fra 1965 – 1985 er et spĂŠndende billede pĂ„ det, der optog samfundet Ă„r for Ă„r, og et kritisk blik pĂ„ de konflikter og hĂŠndelser, som har vĂŠret med til at forme danmarkshistorien.

Den danske forfatter, digter og journalist Ejvind Larsen (f. 1936) – ogsĂ„ kaldet "Ejvind Mangeord" – var i en lang Ă„rrĂŠkke ansat ved dagbladet Information fĂžrst som journalist og senere som chefredaktĂžr. Ejvind Larsen debuterede som forfatter i 1962 med digtsamlingen "Kryptofoni" og har siden udgivet et vĂŠld af bĂžger. I lĂžbet af sin karriere har Ejvind Larsen modtaget flere prestigiĂžse priser og legater.