(3)

Mantan testamentti

e-bok


Pekka Lipponen istuu toimistossaan, kun asianajaja ilmoittaa, ettÀ Pekan ex-vaimo Mandi "Manta" Kakkinen on kuollut. Manta on testamentannut Lipposelle sievoisen summan rahaa, ja ainoa ehto on, ettÀ Lipponen kÀy pystyttÀmÀssÀ haudalle kiven, johon kirjoitetaan "Ikiuskolliselle puolisolleni Mandille, sureva ja syvÀsti kaipaava Petter!"

Lipponen on kahden vaiheilla. Mandi huijasi hÀnet aiemmin avioliittoon, vaikka oli toisen kanssa naimisissa, ja liitto jouduttiin purkamaan. Pekka ei halua tanssia Mantan pillin mukaan, mutta jos hÀn ei suostu, Mandin toinen mies Vihtori kerÀÀ koko potin itselleen. Lipponen matkustaa Kairoon kiveÀ pystyttÀmÀÀn, mutta Egyptin auringon alla koko kuvio paljastuu huijaukseksi.

KansainvÀlinen seikkailija ja ylipÀÀjohtaja Pekka Lipponen on tÀÀllÀ taas. Nokkela sanailu ja eksoottinen Egypti viihdyttÀvÀt nostalgiannÀlkÀisiÀ lukijoita takuuvarmasti.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.