(6)

Mars: Myter, magi og missioner

ljudbok


Astrofysiker Tina Ibsen fortĂŠller underholdende om vores naboplanet, som gennem mange tusind Ă„r har spillet en vigtig rolle i menneskets myter og fortĂŠllinger. Der er gennemfĂžrt en lang rĂŠkke Marsmissioner, og der er planlagt missioner mange Ă„r frem. Mars er den planet, vi har udforsket mest – bortset fra Jorden – og danske videnskabsfolk har leveret vigtige bidrag til forskningen.

Tina Ibsen interviewer Jens Frydenvang, der har deltaget i styringen af Marsrobotterne, Morten Bo Madsen, der har udviklet eksperimenter til undersĂžgelse af MarsstĂžvets sammensĂŠtning, og Line Drube, der har deltaget i projektet Mars Desert Research Station i Utah, hvor man undersĂžger, hvordan man kan bo og arbejde sammen under fremtidens Marsmissioner.

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet pÄ KÞbenhavns Universitet. Hun har gennem det seneste Ärti formidlet sin viden til offentligheden og er kendt fra bÄde radio, tv, podcasts og foredrag. Hun har gennem Ärene modtaget priser for sine formidlingsprojekter og har udgivet flere populÊrvidenskabelige bÞger om universet.


UpplÀsare: Tina Ibsen
LĂ€ngd: