(83)

Marsin prinsessa

ljudbok och e-bok


Yhdysvaltojen sisÀllissodan veteraani John Carter vaihtaa maisemaa koto-Virginiasta Arizonan osavaltioon kullan perÀssÀ. Kullan perÀssÀ on toki muitakin. Taistelu arvokkaasta mineraalista on niin ankaraa, ettÀ Carter joutuu pakenemaan muita kullankaivajia erÀÀseen pimeÀÀn luolaan. Luola ei kuitenkaan ole pelkkÀ tavallinen luonnonilmiö. Se on mystinen tie suoraan planeetta Marsiin!

Marsissa Carter joutuu kasvotusten tÀysin uudenlaisten kulttuurien ja erilaisen fysiikan kanssa. Painovoima ei rajoita hÀntÀ kuten Maassa, ja hÀn tuntee olonsa vahvemmaksi kuin aikoihin. TÀmÀ on hyvÀ asia, sillÀ toiminnalle altis Carter joutuu keskelle kidnappausselkkausta. HÀnen tehtÀvÀkseen tulee pelastaa Heliumin prinsessa Dejah Thoris. Planeettojen vÀlinen romanttinen tieteisseikkailu voi alkaa!

Teos on Edgar Rice Burroughsin Mars-sarjan ensimmÀinen osa. Sarjaa pidetÀÀn tieteisfantasian ja -romanssin pioneerinÀ. Sarja on innoittanut niin kirjailijoiden kuin tiedemiestenkin mielikuvitusta vuosikymmenten ajan.

Edgar Rice Burroughs (1875 - 1950) oli yhdysvaltalainen spekulatiivisesta fiktiostaan tunnettu kirjailija. HĂ€nen rakastetuimpia teoksiaan ovat Tarzan- ja Mars-sarjojen kirjat.


UpplÀsare: Panu Vauhkonen
LĂ€ngd: