(0)

Marskallens kvinde

e-bok


Under Anden Verdenskrig mÄ den polske halvjÞde og kommunist Julia flygte fra den tyske trussel. Hun kommer til Moskva og bliver senere partisan ved fronten, hvor hun mÞder marskallen Konstantin Rokossovskij.

Dette mÞde udvikler sig til en kÊrlighed og passion, der kommer til at gÄ forud for alt andet, men ogsÄ en kÊrlighed der fÞrer lidelse og isolation med sig.

Konstantin Rokossovskij var hĂžjt placeret i det sovjetiske militĂŠr, og efter krigen var han fĂžrst forsvarsminister i Polen og siden sovjetisk viceforsvarsminister. Om Julia virkelig har eksisteret, eller om hun er en af den slags legender, der opstod som fĂžlge af stalinismens sĂŠrprĂŠgede officielle historieskrivning, ved vi ikke – men Maria Helleberg formidler i "Marskallens kvinde" historiske fakta og store fĂžlelser pĂ„ bĂ„de fĂŠngslende og indlevende vis.

HjÞrdis Varmer (f. 1936), dansk forfatter og foredragsholder, debuterede i 1971 med bÞrnebogen "Per og Torben pjÊkker den". Hun har skrevet over 100 romaner, novellesamlinger og biografier med sÊrligt fokus pÄ historiske bÞrnebÞger. HjÞrdis Varmer vandt Danmarks Skolebibliotekarers BÞrnebogspris i 1987, Martin Andersen NexÞ Legatet i 1997 og Lise Louise Laura Volst Pris i 2000.