(0)

Martha Christensen - de stille eksistensers stemme

ljudbok


At vi alle er udleveret til hinanden kunne vĂŠre en passende overskrift pĂ„ Martha Christensens forfatterskab. Hvad enten hun skrev om magtmisbrug, om vores tilsyneladende umĂŠttelige behov for syndebukke eller om den mĂ„de, vi reagerer pĂ„ svaghed pĂ„, sĂ„ handler hendes bĂžger netop altid om ’hinanden’.

Mange husker hendes bþger – og film – om udsatte mennesker, der havde svért ved selv at komme til orde, blandt andet "En fridag til fru Larsen", "Vores egen Irene" og "Dansen med Regitze".

Hun modtog De Gyldne LaurbĂŠr, blev kĂ„ret til Danskernes yndlingsforfatter og modtog mange andre litterĂŠre priser. Flere af hendes romaner blev filmatiseret. Alligevel findes der ingen biografi om hende – fĂžr nu.

Martha Christensen var stille og beskeden uden lyst til at fortÊlle offentligheden om sig selv. "Alt stÄr i mine bÞger," sagde hun. Alligevel har Linda Lassen skrevet en indfÞlende biografi om hende - med stor hjÊlp fra familien.

Linda Lassen (f. 1948) er oprindeligt uddannet lÊrer og arbejdede som fÊngselslÊrer, imens hun sidelÞbende lÊste til psykolog. Lassen fik sin litterÊre debut i 1999 med digtsamlingen "Balloner flyver vÊk" og har herefter udgivet en lang rÊkke romaner, bÞrne- og ungdomsbÞger. Linda Lassens romaner er alle prÊget af sÄvel stor empati som historisk dokumentarisme.