(0)

Mauser 13 - 13 - 13

e-bok


Kun Yhdysvalloista löytyy jÀÀtynyt ruumis rakennustöiden yhteydessĂ€, asiasta uutisoidaan laajasti. Ruumiin taskusta on nimittĂ€in löytynyt mystinen salakielellĂ€ kirjoitettu kirje, jota yksikÀÀn asiantuntija ei ole onnistunut ratkaisemaan. Uutisen lukee myös Kalle-Kustaa Korkki. HĂ€n tietÀÀ heti, mitĂ€ viestissĂ€ lukee. EdessĂ€ on jĂ€lleen jĂ€nnittĂ€vĂ€ seikkailu – Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen on aika matkustaa Dawe Gregg -nimiseen pikkukaupunkiin, lĂ€helle ruumiin löytöpaikkaa.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.