(0)

Med egnede ord

e-bok


Et udvalg af digte fra den muntre ende af Mikael Christiansens spektrum.

Her folder han sig ud som den kyndige, hittepÄsomme, overraskende opfindsomme ordekvilibrist, han ofte omtales som. Her folder han sig ud i sÊre ordspil, selvopfundne udtryk og ord og laver spektakulÊre ordsammenstillinger.

Her er inspirationen, associations- og kombinationsevnen i hÞjsÊdet. Her kan denne spÊndende digter udleve sig i det, han elsker allermest, det, som han er allerbedst til. Og her kan lÊseren svÊlge i ord, pudsige udtryk, kringlede sÊtninger, finurlige pÄfund og hidtil uhÞrte uhyrligheder.

Og som lÊser udsÊttes man for eksempler pÄ veritable tÊppebombninger med uforskammetheder, magelÞse nonsensvrÞvlerier og opfindsomme rim.

Der er ogsÄ et essay med en ordentlig opsang. Man skal jo ikke tro, det hele blot er fis og ballade. Mange af digtene bygger som sagt pÄ legen med ord, men har meget ofte deres egne sÊre, finurlige logik. Og det hele er skrevet med digterens egne, yderst velegnede ord.

Uddrag af bogen

SÄ smÄt

Jeg gÄr sÄ smÄt

og tÊnker pÄ,

om ikke det, vi

sÄ smÄt gÄr og

tÊnker pÄ,

sommetider godt

kan risikere at blive

for smÄt.

MĂ„ske burde vi,

sÄ smÄt, prÞve at

tĂŠnke lidt stĂžrre,

mÄske endda,

ligefrem, sÄ smÄt

tĂŠnke noget stort.

Om forfatteren

Mikael Christiansen er fÞdt i 1954. Sproglig student og engelskstudie pÄ Odense Universitet. Senere uddannet musiklÊrer. Har skrevet sange og komponeret og indspillet i sit hjemmestudie. Ligeledes tegner han og fotograferer. Beskrives ofte som ordekvilibrist. Skriver muntre og alvorligere digte, sÊrprÊgede historier, essays og bÞrnerim med egne illustrationer og noveller.