(0)

Med hatten i hånden og skyggen i ryggen

ljudbok


”’Hold nu op for fanden, Ernst. Hvorfor kan du ikke bare sige, du elsker mig? Hvorfor skal du spille cool og Superman?’

’Du gentager dig selv,’ sagde jeg i en kold tone og tilføjede: ’Og hvad er der i øvrigt galt i at være Superman? Hvem vil ikke gerne være Superman, som aldrig bliver lavet om til en idiotisk hængerøv som Clark Kent? Hvem vil ikke gerne være en stor amerikansk bredskuldret bomstærk tegneseriefigur med tilbagestrøget hår? Hvem vil ikke gerne have skrevet BUMMM POW SKVAMM samt SCHLATT hen over himlen oven over sig? Undertegnede brænder i hvert fald ikke efter at spille Fedtmule som bager. Jeg vil være …’

’Men for fanden, Ernst. Du er jo bare en lille lort, som…’”

Ernst går i 2. g og er lidt usikker på sig selv. Som 17-årig bliver han smidt ud hjemmefra og bliver nødt til at lære at stå på egne ben. Han prøver at klare sig ved at spille cool og virke, som om der ikke er noget, der betyder noget for ham. Da han møder Birgit, som går på samme gymnasium, bliver han mere og mere usikker. Hvorfor er det så farligt bare at være sig selv?

”Med hatten i hånden og skyggen i ryggen” er skrevet til unge fra 14 år og opefter. Bogen udkom første gang i 1983.

Thorstein Thomsen (1950-2021) var en dansk forfatter, manuskriptforfatter og musiker. Som forfatter er han mest kendt for børnebogen ”Da Lotte blev usynlig”, som blev lavet til tv-serie på DR. Thorstein Thomsen har været medlem af bandet Charlatangruppen og har også lavet musik til børn.


Uppläsare: Bent Børgesen

Längd: