(0)

Med verden i lommen : Erindringer fra dengang kvinder blev frie

e-bok


MED VERDEN I LOMMEN er beretningen om den unge Suzanne Gieses indre trang til at erklĂŠre behagesygen og flinkeskolen krig og gĂžre oprĂžr mod kvinders lave status i slut-60ernes Danmark. Suzanne bliver hurtigt en del af kvindebevĂŠgelsen, der udspringer af studenteroprĂžret og de fĂžrste rĂždstrĂžmpedemonstrationer omkring 1970. I pressen og ved offentlige mĂžder bliver hun en markant stemme i debatter om kvinders rettigheder, nedvĂŠrdigende kvindeidealer og forkĂŠmper for en ny kvinderolle.

Suzanne Giese tegner et tidsbillede af en farverig og blomstrende hippietid og debatkultur i KĂžbenhavn i slut-60erne og 70erne med kollektiver, basisgrupper, musik- og filmmiljĂž, og de fĂžrste diskussioner om EF og fĂŠllesmarkedet. Selvom mange mistede sig selv i kampen og levede efter paroler, gĂžr hun op med myten om, at det var en fl ok snerpede, skingre,

mandefjendske matroner, der var frontkĂŠmpere for kvinders ligestilling i 70erne og frem.

Suzanne Gieses erindringer fra dengang kvinder blev frie er et ĂŠrligt og utilslĂžret selvportrĂŠt af en kvinde, der formes af oprĂžr mod det traditionelle kĂžnsrollemĂžnster og af kĂŠrligheden til mĂŠndene, til mĂždrene, til bĂžrnene og til lidenskaben i livet.