(0)

MEN : Ytringsfrihedens historie i Danmark

e-bok


Lige siden Muhammedkrisen i 2006 har ytringsfriheden vĂŠret det store debatemne bĂ„de i Danmark – og der er ingen grund til at tro, det vil ĂŠndre sig forelĂžbig.

MEN – ytringsfrihedens historie i Danmark er et stykke enestĂ„ende eksempelhistorie, hvor man for fĂžrste gang samlet kan lĂŠse om den til alle tider hĂ„rde kamp for den frie debat. Fra den Luthersk ortodoksis undertrykkelse af papister, kryptocalvinister og pietister. Og til trykkefrihedskampene der fĂžrer frem til grundloven i 1849. Men ogsĂ„ den nyere historie er beskrevet. ForsĂžgene pĂ„ at gĂžre arbejder- og bondebevĂŠgelsen tavse, og de mange diskussioner om blasfemi- og racismeparagraffen, er samlet i dette storvĂŠrk. Vi hĂžrer om den nationale sikkerhed kontra ytringsfrihed, og bliver grundigt indfĂžrt i Muhammed-krisen, og de efterveer som vi i dag stadig er pĂ„virkede af.

Alt dette er beskrevet i et storvÊrk, skrevet af to af stÞrste kapaciteter pÄ omrÄdet, som i bogens afsluttende del, kortlÊgger de aktuelle fronter i den standende konflikt om ytringsfriheden. Et uomgÊngeligt vÊrk for den politiske interesserede lÊser, som uden tvivl vil vÊkke debat i offentligheden.