(2)

Merrick

e-bok


David, Lestat og Louis er flyttet sammen i en lejlighed i New Orleans, men deres hverdag prĂŠges af Louis‘ bekymring for den lille vampyrpige Claudia, som dĂžde for mange Ă„r siden. Han har hĂžrt, at hendes genfĂŠrd er blevet set i byen, og han frygter, at hun ikke har kunnet finde fred. Derfor beder han David opsĂžge Merrick – en ung heks som nedstammer fra de frie farvede, en befolkningsgruppe i det gamle New Orleans der bekendte sig til magi og voodoo. MĂ„ske kan Merrick skabe kontakt til Claudia, sĂ„ han kan fĂ„ svar pĂ„ sine spĂžrgsmĂ„l.

Men for David bliver mÞdet med Merrick smertefuldt. Ikke blot ripper det op i minderne om deres fÊlles rejse til Guatemalas jungle, hvor de ledte efter en vÊrdifuld skat i mayafolkets ruiner, men det vÊkker ogsÄ den kÊrlighed til live, som han siden da har forsÞgt at undertrykke.

Anne Rices "VampyrkrÞniken" bestÄr til dato af 12 bÞger, hvoraf de 9 er oversat til dansk. FÞrste bind i serien, "En vampyrs bekendelser", om vampyrerne Louis og Lestat blev i 1994 filmatiseret med Tom Cruise og Brad Pitt i hovedrollerne.

Den amerikanske bestsellerforfatter Anne Rice (f. 1941) skriver gyser- og fantasyromaner, der ofte har vampyrer, hekse og mumier i hovedrollerne. Bedst kendt er hun for debutromanen "En vampyrs bekendelser" fra 1976, der blev filmatiseret i 1994 med Tom Cruise og Brad Pitt i hovedrollerne. En stor del af hendes romaner foregÄr i New Orleans, hvor hun selv er fÞdt og har boet det meste af sit liv. Hendes arbejde har desuden haft en betydelig indflydelse pÄ ungdomsundergrundskulturen Goth.