(1748)

Meter i sekundet

ljudbok och e-bok


Et ungt par bosÊtter sig pÄ en hÞjskole i Vestjylland med deres lille barn. De trÊder ind i en verden af fÊllessang, ÞkolÊrere og en stÊrk vilje til lokalsamfundet. Han er lÊrer pÄ skolen, og hun er med som pÄhÊng. Teoretisk set vil hun gerne fÊllesskabet, men kommer alligevel til at skrive anti-hÞjskolesange med en af de andre pÄhÊng. Det bliver blandt andet til Slagsang for pÄhÊng og Sommersang uden sol og en salme, en vuggesang, en drukvise. Langt hen ad vejen vil hun ogsÄ gerne integreres i lokalsamfundet, men hun kommer skÊvt ind i de sociale sammenhÊnge, hun kan ikke rigtig afkode den vestjyske samtaleform, de korte sÊtninger og lange pauser.

Stine Pilgaard tager trÄden op fra 'Min mor siger' og 'Lejlighedssange' med denne stÊrkt humoristiske, kloge og kÊrlighedsfulde roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland med en stÊrk vilje til hÞjskolelivets fÊllesskab, men alligevel kommer til at skrive slagsange i smug.

Stine Pilgaard, fÞdt 1984, er uddannet fra Forfatterskolen og KÞbenhavns Universitet. Hun fik et stort anmelder- og publikumgennembrud med debutromanen 'Min mor siger' (2012), som blev nomineret til DR Romanprisen, og som hun modtog debutantprisen Bodil og JÞrgen Munch-Christensens Kulturlegat for. I 2015 fulgte hun succesen op med romanen 'Lejlighedssange', som ogsÄ talte til et stort publikum, modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til LÊsernes Bogpris (2016).


UpplÀsare: Sofie Torp
LĂ€ngd: