(12)

Mexikoring

ljudbok


Saksan parhaaksi dekkariksi vuonna 2019 valittu menestysteos. Jatkoa dekkareille RevolverisydÀn, Krokotiiliyö ja Verikuu.

”Meksiko”, hĂ€n sanoi yhtĂ€kkiĂ€, ”lĂ€hdetÀÀn Meksikoon. SieltĂ€ meitĂ€ ei löydĂ€ kukaan, ja siellĂ€ puhaltaa aina lĂ€mmin tuuli."

Joku sytyttÀÀ Hampurissa autoja tuleen – mielivaltaisesti, joka yö. YhtenĂ€ yönĂ€ Mexikoringin toimistokorttelissa palaa ilmiliekeissĂ€ Fiat, jossa istuu sisĂ€llĂ€ BremenissĂ€ asuvan maahanmuuttajaperheen kadonnut poika Nouri Saroukhan. MistĂ€ on kyse? Liittyykö nuoren miehen kuolema katkenneisiin perhesiteisiin? MikĂ€ hĂ€net on tuonut Hampuriin?

Nouri Saroukhanin kuolemaa tutkiessaan syyttÀjÀ Chastity Rileyn on työparinsa Ivo Stepanovicin kanssa perehdyttÀvÀ Libanonista saapuneiden maahanmuuttajaperheiden elÀmÀÀn ja klaanirakenteisiin, joihin liittyy myös rikollista toimintaa. Nouri Saroukhanin tarinan rinnalla kulkee tarina Nourin ja Alizan kielletystÀ rakkaudesta ja heidÀn pakomatkastaan uuteen elÀmÀÀn. MissÀ Aliza on ja tietÀÀkö hÀn, mitÀ Nourille MexikoringillÀ tapahtui?

Simone Buchholz on yksi Saksan menestyneimmistÀ rikoskirjailijoista ja Mexikoring on hÀnen Chastity Riley -sarjansa neljÀs suomennettu osa. Nerokas, kieleltÀÀn ja tyyliltÀÀn hiottu rikosromaani voitti vuonna 2019 Saksan dekkaripalkinnon, joka on Saksan vanhin ja arvostetuin rikoskirjoille osoitettava tunnustus.

All rights reserved by and controlled through Suhrkamp Verlag Berlin.