(0)

Min bror geniet. Epitaf over en karriere...

e-bok


"En lighed er der, en ubehagelig lighed. NĂ„r jeg barberer mig om morgenen er det som spejlbilledet viser mig et vrĂŠngbillede af min bror. Jeg ligner ham som en karikatur af originalen. Hvor ofte har jeg ikke hĂžrt det som dreng: - Hvor dog Georges ligner sin bror Garcia. En slet dulgt sarkasme gemte sig bag den rosende vending."

Georges vokser op i sin storebror Garcias skygge, og fra en tidlig alder ved han, at hans mor forsÞgte at abortere ham, fordi hun ikke ville have et til barn. Hvorfor skulle hun det, nÄr hun havde Garcia? I dag mange Är senere er Garcia dÞdeligt syg og glemt af den offentlighed, der engang forgudede ham. Fra hans dÞdsleje fortÊller Georges om livet som uÞnsket efternÞler, om flugten fra nazisterne under Anden Verdenskrig og genforeningen med den familie, han aldrig rigtig har vÊret velkommen i.

'Min bror geniet. Epitaf over en karriere' er en selvstĂŠndig fortsĂŠttelse af 'Min far dvĂŠrgen' (1981).

Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktĂžr og forfatter. Han studerede teaterhistorie i MĂŒnchen og Berlin og blev senere elev pĂ„ Det Kongelige Teaters elevskole. Under Anden Verdenskrig mĂ„tte han flygte til Sverige, fordi han var af jĂždisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I lĂžbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere instruktĂžr pĂ„ film og tv. Sam Besekow skrev mange bĂžger inden for forskellige genrer og blev belĂžnnet med en lang rĂŠkke prestigiĂžse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.