(40)

Min rejse til rummet

ljudbok och e-bok


Andreas Mogensen skrev danmarkshistorie, da han 2. september 2015 blev sendt i rummet som fÞrste dansker nogensinde. I Min rejse til rummet fortÊller Andreas om sin kamp for at blive astronaut, hvordan drÞmmen spirede som barn, og om hvordan han som ung og voksen konstant rettede uddannelse og jobs mod ét mÄl: at blive astronaut.

Vi hĂžrer om de krĂŠvende test, som Andreas Mogensen og fem andre bestod blandt 10.000 ansĂžgere hos Den EuropĂŠiske Rumorganisation. Og han fortĂŠller om den ekstreme astronauttrĂŠning, der bl.a. foregĂ„r dybt nede i mĂžrke grotter i Italien, pĂ„ havets bund i USA, i hĂžje luftlag og i endelĂžse simuleringer i rumkapsler i Stjernebyen i Rusland. Ikke mindst beretter Andreas Mogensen detaljeret om sin mission i rummet, om den hĂžjspĂŠndte raketafsendelse fra jorden, om at suse i en rumkapsel med 28.000 km i timen, om tilkoblingen til Den Internationale Rumstation og den nervepirrende tur tilbage til Jorden. Og sĂ„ fortĂŠller han om livet pĂ„ rumstationen: om den vigtige forskning og de mange forsĂžg og om de komiske og udfordrende oplevelser ved at vĂŠre vĂŠgtlĂžs; at svĂŠve gennem modulerne, spise, bĂžrste tĂŠnder, sove – ja, selv toiletbesĂžg – der kan drille, nĂ„r intet er ”op” eller ”ned”.

Andreas Mogensen tager i denne bog lĂŠseren med pĂ„ en betagende rejse og ser frem mod nye missioner. En inspirerende fortĂŠlling om at nĂ„ sine mĂ„l og have hele verden – ja universet – som sin arbejdsplads.