(1)

Min vej til vikingernes Byzans

ljudbok


En mand og hans kajak. 3500 km ned ad de russiske floder. Et fysisk, religionshistorisk og Ă„ndeligt eventyr.

Det hedder sig, at kristendommen kom til Danmark sydfra i form af missionÊrer, men teolog ThomasFrank har en anden teori. Han vil efterprÞve sin overbevisning om, at vikingerne tog bÄde religion og nye udtryksformer med sig hjem fra deres togter til Rusland og Byzans, det nuvÊrende Istanbul. Motivet fra Jellingestenen ligner fx fuldstÊndig kalkmalerier i Novgorod.

Inspireret af Thor Heyerdahl og Kon-Tiki-ekspeditionen besluttede han sig for at gĂžre vikingerne rejsen efter fra Sankt Petersborg og de 3500 km til Istanbul. I efterĂ„ret 2017 begav han sig af sted – helt alene. Kajakken blev valgt, fordi den minder mest om den bĂ„dtype,vikingerne efter alt at dĂžmme benyttede pĂ„ deres rejse fra ØstersĂžen ned ad de russiske floder.

"Min vej mod vikingernes Byzans" beskriver en mand, der er midt i livet, og som i to mÄneder dagligt kÊmper for at overleve i den russiske vildmark. Rejsen har et religionshistorisk formÄl, men undervejs fÄr den en bÄde fysisk, mental og Ändelig dimension. Thomas Frank fÞlger de tydelige spor efter vikingerne og nÄr Istanbul med enerkendelse: Man skal turde sÊtte sig op imod den officielle historieskrivning.

Thomas Frank (fĂždt 1969) er teolog, ph.d., og ansat som domprovst ved Viborg Domkirke. Dyrker ekstremsport.


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: