(7)

Mine egne veje : i overklassen der forsvandt

ljudbok och e-bok


FortÊllinger fra Vestjyllands herregÄrde til de bonede gulve i KÞbenhavn fra dengang overklassen endnu ikke var en truet art, til nu hvor de er blevet det.

MÞd blandt andre den kÞbenhavnske og nordsjÊllandske overklasses uvorne bÞrn i kirke og til fest. Den karismatiske levemand baron Raben-Levetzau fra Aalholm Slot, som gerne trykkede pÄ speederen i alle livets forhold, og den kongelige hoffotograf Anne-Lise, som insisterede pÄ at hedde prinsesse, da hun blev gift med prins Valdemar med det karakteristiske Êggehoved. De fine damer, der holdt sig i form med ballet og gerne ifÞrte sig strutskÞrt og dronningens design til festlige lejligheder. Og overklassens fatale og stÊrke kvinder, specielt den smukke og forfÞrende skuespillerinde Gerda Elisabeth og den frygtlÞse modstandskvinde og hestetÊmmer Varinka Muus.

Mine egne veje – i overklassen, der forsvandt er underholdende, underfundige og til tider ualmindeligt morsomme fortĂŠllinger om Jane Aamunds inspirerende og pudsige mĂžder med de mennesker, hun har truffet pĂ„ sin vej gennem overklassen.