(0)

Minoritetsproblemer i Danmark

e-bok


I 1970’erne begyndte man for alvor at blive opmĂŠrksom pĂ„, at ikke alle minoriteter i Danmark trivedes i samfundet, og at flere var ofre for diskrimination, racisme og fremmedhad. "Minoritetsproblemer i Danmark" bestĂ„r af en lang rĂŠkke essays af forskellige fĂžrende fagpersoner, der har som mĂ„l at fĂ„ sĂ„ mange som muligt til at fĂ„ Ăžjnene for, hvordan det er at leve som minoritetsborger i Danmark, og hvad vi som samfund kan gĂžre for at hjĂŠlpe folk til at fĂžle sig som en del af fĂŠllesskabet.

Bogen fortéller om jþder, polakker, grþnléndere og andre minoriteter, der lénge har véret en del af det danske samfund, om nyere géstearbejdere fra blandt andet Tyrkiet og Grékenland, der kom til Danmark i 1960’erne og 1970’erne, samt om de mennesker, der kom til Danmark som flygtninge.

Jacques Blum (1945-2012) var en dansk kultursociolog. Efter sin kandidat i kultursociologi var han blandt andet ansat ved KĂžbenhavns Universitet, RUC og Lunds Universitet. Blum var i en Ă„rrĂŠkke talsmand for Det Mosaiske Trossamfund, ligesom han i mange Ă„r var en prominent debattĂžr om Israel og jĂžder.