(27)

Minun luontoni

ljudbok


Luontoretki suosikkimeteorologin seurassa

Minun luontoni on Kerttu Kotakorven kirjallinen luontoretki, jossa hÀn yhdistÀÀ omia kokemuksiaan viimeisimpÀÀn tietoon siitÀ, kuinka luontomme on suurten muutosten keskellÀ

Meteorologi Kerttu Kotakorpi viettÀÀ suurimman osan vapaa-aikaansa ulkona tarkkaillen luontoa ja seuraten lintuja. TÀssÀ teoksessa yhdistyvÀt hÀnen omat kokemuksensa ja ajatuksensa Suomen luonnosta, joka on paitsi ihmeellisen kaunis myös suurten muutosten keskellÀ.

Maailmaa mullistava ilmastonmuutos nĂ€kyy kaikkialla ympĂ€rillĂ€mme – erityisesti EtelĂ€-Suomen talvissa, mutta myös kaikkina muina vuodenaikoina ja kaikkialla Suomen luonnossa. Kirjassa havainnoidaan paljon lintuja, sillĂ€ niiden mÀÀrissĂ€ ja elinympĂ€ristöissĂ€ tapahtuvat muutokset kuvastavat muutoksia myös muissa eliöryhmissĂ€.

Kotakorpi liikkuu monissa kotikaupunkinsa Helsingin luontokohteissa, mutta hÀnen matkansa vie lisÀksi lukuisiin kansallispuistoihin ja muihin luontokohteisiin ympÀri Suomea.

Kerttu Kotakorpi (s. 1987) on kotoisin Vaasasta ja opiskellut meteorologiaa Helsingin yliopistossa. HÀn on toiminut tv-meteorologina vuodesta 2008, ensin Nelosen uutisissa ja nykyÀÀn YlellÀ. Kotakorpi on ollut lapsesta asti kiinnostunut luonnosta, ulkoilusta ja ilmastosta. HÀnen esikoisteoksensa Suomen luonto 2100 ilmestyi vuonna 2021. Kotakorven toinen kirja Minun luontoni julkaistiin syyskuussa 2023.


UpplÀsare: Kerttu Kotakorpi
LĂ€ngd: