(0)

Miraklerne i Epidauros

e-bok


"Rammen om menneskelivet skifter, billeder inden for rammen bliver i sine hovedtrĂŠk ens. Hvilken dragt mirakeltroen iklĂŠdte sig hos oldtidens ypperste kulturfolk, hvilke fabler og fortĂŠllinger den affĂždte og atter drog nĂŠring af, det er det, vi ser af indskriften fra Epidauros."

ArkÊolog Christian Blinkenberg undersÞger alle tilgÊngelige kilder om de mirakler, der angiveligt blev udfÞrt i den grÊske oldtidsby Epidauros. I Antikkens verden flokkedes syge mennesker til byen for at blive kureret i templet, der lÄ i udkanten af byen, men ingen har i nyere tid kunnet fastslÄ, om der virkelig skete usÊdvanlige helbredelser i byen, og hvis der gjorde, hvad det sÄ skyldtes. Christian Blinkenbergs bog fra 1917 er en saglig og videnskabelig tilgang til et fÊnomen, der har tryllebundet folk i Ärhundreder.

Christian Blinkenberg (1863-1948) var en dansk arkÊolog og inspektÞr ved Nationalmuseet. Han er sÊrligt kendt for sit fund af den Lindiske TempelkrÞnike pÄ Þen Rhodos, som han gjorde sammen med Karl Frederik Kinch. I lÞbet af sin karriere skrev han flere bÞger om arkÊologi og arbejdede endvidere en lang ÄrrÊkke som underviser pÄ KÞbenhavns Universitet. Christian Blinkenberg opnÄede flere udmÊrkelser for sit arbejde og var blandt andet Ridder af Dannebrog og medlem af Videnskabernes Selskab.