(507)

Mirandan suuri virhe

ljudbok och e-bok


Rakkaus voi löytyÀ aivan kulman takaa.

Jill Mansellin Mirandan suuri virhe on hersyvÀ hyvÀn mielen tarina sattumuksesta toiseen seikkailevasta naisesta

Mirandan historia miesten kanssa on melko surkea. HÀnen viimeisin katastrofinsa on hurmaava Greg, joka vaikuttaa kaikin puolin mahtavalta, fiksulta ja jÀnnittÀvÀltÀ. Miranda ja Greg seilaavat rakkauden vesillÀ, kunnes Miranda saa kuulla Gregin jÀttÀneen vaimonsa kuin nallin kalliolle kuullessaan tÀmÀn olevan raskaana.

SydĂ€n sĂ€rkyneenĂ€ Miranda alkaa ystĂ€viensĂ€ kanssa suunnitella elĂ€mĂ€lleen uutta suuntaa. GregiĂ€ tĂ€ytyy nĂ€pĂ€yttÀÀ, mutta mitĂ€ sen jĂ€lkeen? Oppiiko Miranda viimeisimmĂ€stĂ€ virheestÀÀn vai odottaako horisontissa seuraava ”tĂ€ydellinen” mies, joka saa Mirandan pauloihinsa? Ja mikĂ€ tĂ€rkeintĂ€, mitĂ€ kaikkea eriskummallista tarvitseekaan tapahtua ennen kuin Miranda onnistuu törmÀÀmÀÀn aitoon rakkauteen?

Suomalaislukijoiden sydÀmet vieneen Jill Mansellin Mirandan suuri virhe on makoisa kuin jÀÀtelö hellepÀivÀnÀ. Se on railakas kertomus Mirandasta, jonka uskaliaat tempaukset saavat jopa Bridget Jonesin kalpenemaan.

Jill Mansell (s. 1958) on yksi tÀmÀn vuosituhannen menestyneimmistÀ brittilÀisistÀ naiskirjailijoista. HÀnen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 14 miljoonaa kappaletta. Suomeksi hÀneltÀ on julkaistu romaanit Kaikki alkoi salaisuudesta, EhkÀ tÀllÀ kertaa, Kolme ihanaa asiaa sinusta, Mirandan suuri virhe, Ja sitten tulit takaisin, PitÀisikö kertoa? ja Silkkaa piknikkiÀ. Kahdeksas suomennettu romaani, Lupaa minulle, ilmestyy tammikuussa 2024.

Mansell ei kirjoissaan kaihda vaikeampiakaan aiheita, mutta kirjoittaa niistÀ omalla tyylillÀÀn lÀmpimÀn humoristisesti. Kirjailijana hÀn on kuin suklaarasia: vaikka jokainen konvehti on erilainen sisukseltaan, tietÀÀ silti aina saavansa jotain herkullista.

Bristolissa asuva Mansell on tĂ€ysipĂ€ivĂ€inen kirjailija. Tosin omien sanojensa mukaan hĂ€n kirjoittaa vain silloin, kun ei keksi enÀÀ korvaavaa tekemistĂ€ – esimerkiksi television katselemista, hedelmĂ€karkkien syömistĂ€ ja kodin lĂ€heisellĂ€ kentĂ€llĂ€ harjoittelevien rugbynpelaajien seuraamista.